Novell noteert dalende omzet en winst

Novells nettowinst daalde over het derde kwartaal 83 procent tot 8,6 miljoen dollar ofwel 0,03 cent per aandeel, dankzij een niet-operationele winst van 30,8 miljoen.

De operationele winst daalde tot 18,9 miljoen dollar negatief. Een jaar eerder was dit nog 49 miljoen dollar ofwel 0,14 cent per aandeel. De omzet daalde 18 procent tot 270 miljoen dollar. Novell wijt de verliezen aan een reorganisatie vier maanden geleden, waarvan de resultaten nog niet te zien zijn.
Novell bestaat momenteel uit drie bedrijfsonderdelen: [Inter]net content software, [Inter]net directory software en [Inter]net management software. "De bedoeling hiervan was om de koers op te krikken", zei Novell-ceo Erik Schmidt, "Wij zijn teleurgesteld door de constante zwakte in de wereldwijde verkoop van softwarepakketten, vooral in Europa."
In Europa, het Midden-Oosten en Afrika zakte de omzet 30 procent tot 70 miljoen dollar. In Azië-Pacific daalde de omzet 8 procent tot 22 miljoen dollar. In de VS was de omzet 12 procent gezakt tot 160 miljoen dollar. Op de rest van het Amerikaanse continent daalde de omzet ook 12 procent tot 17 miljoen. Schmidt zegt de daling niet te begrijpen.
Novell zal voor 500 miljoen dollar eigen aandelen terugkopen van de beurs. Het bedrijf heeft nog 677 miljoen dollar in kas, vergeleken met 895 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Over winstverwachtingen durft Novell zich niet (meer) uit te laten. Op de beurs daalde het aandeel dramatisch. Sinds begin dit jaar heeft Novell al 73 procent van zijn waarde verloren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.