Nasdaq in de plus door stabiele rente

De algemene verwachting dat de Amerikaanse Fed de rente vandaag met rust zal laten, zorgde voor een positieve stemming op de Nasdaq.

De technologiebeurs sloot 22,8 punten hoger op 3953 punten. Sinds juni vorig jaar heeft het Amerikaanse stelsel van Federale Banken (Fed) de rente zes keer verhoogd, met als doel de ongebreidelde groei van de Amerikaanse economie af te remmen en inflatie te voorkomen. Het ziet ernaar uit dat de eerdere renteverhogingen inmiddels effect beginnen te sorteren en dat nieuwe rentestijgingen voorlopig van de baan zijn.
Hoewel de handel in afwachting van de finale beslissing van de Fed toch wat magertjes was, waren het vooral de toonaangevende technologiefondsen die goed presteerden. America Online bijvoorbeeld steeg met 1,90 punt naar 56,75 punten. Netwerkleverancier Cisco Systems deed het zo mogelijk nog beter met een stijging van twee punten. Het aandeel noteerde aan het slot 65,50 punten. Ook chipproducent Intel deed van zich spreken met een stijging met 1,5 punt naar 72,05 punten. Intel profiteerde van een positief rapport van Lehman Brothers, dat een hogere omzet en winst voor Intel voorspelt. Overigens vormde Intel onder de chipfondsen een uitzondering. Texas Instruments, LSI Logic en Vitesse Semiconductor moesten terrein prijsgeven.
Ook de telecommunicatiesector had een goede dag, nadat eerder de sector in een rapport van Lehman Brothers al een opwaardering had gekregen. Een van de uitschieters was Verizon Communications, dat zijn aandeel met ruim 0,30 punt zag stijgen naar 42,75 punten. Belangrijkste oorzaak van de steiging was dat de onderneming na overleg met de bonden een eind heeft kunnen maken aan een twee weken durende staking onder het personeel. De staking had eerder deze maand voor een behoorlijke koersval gezorgd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.