KPN domineert koersontwikkeling AEX

Het Damrak herstelde zich vanochtend iets. De koers schommelde rond de 693,35 punten, nadat de AEX gisteren 0,30 punten moest prijsgeven.

Vooral de kwakkelende koers van telecommunicatieconcern KPN had een drukkend effect op de AEX. De koers van KPN daalde sinds vrijdag met 14 procent, vooral omdat beleggers bang zijn dat winst van concern te lijden zal hebben onder aankoop van de uiterst kostbare Umts-frequenties. KPN legde hiervoor in Duitsland maar liefst een bedrag van 18,5 miljard gulden voor op tafel. In eerste instantie zou het telecomconcern deze frequenties gezamenlijk met het bedrijf Hutchinson Whampoa financieren, maar deze onderneming trok zich vlak na de veiling terug.
Beleggers vrezen nu dat KPN het omvangrijke bedrag niet in zijn eentje kan opbrengen, maar het concern heeft inmiddels medegedeeld dat het de dure Duitse Umts-licenties kan betalen zonder een beroep te doen op de kapitaalmarkt. Het concern denkt echter wel dat het later dit jaar met een extra aandelenemissie moet komen om de aanschaf van frequenties in België, Frankrijk en Italië te kunnen financieren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.