Ordina boekt koerswinst na mooi halfjaar

De beleggers hebben Ordina met een koerswinst van bijna 12 procent riant beloond voor de cijfers die de automatiseerder gisteren bekendmaakte.

Omzet en winst namen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, in het eerste halfjaar met een kwart toe tot respectievelijk 145,7 miljoen euro (322 miljoen gulden) en 11,9 miljoen euro (26 miljoen gulden). De operationele winst steeg 22 procent tot 17,5 miljoen euro. De winst per aandeel steeg 12 procent tot 0,38 cent, conform de verwachting van analist Bart Bontekoning van Van der Hoop Effectenbank.
De stijging van de omzet kwam voor 15 procent uit de aankoop van Oasis, VNI en vorige week Rijnconsult, terwijl 10 procent van de omzetgroei geheel autonoom was. Als percentage van de omzet bleef de winst gelijk: 8,2 procent.
Volgens Ordina heeft de markt voor ict-dienstverlening de aarzelingen als gevolg van de millennium-wisseling nog altijd niet geheel achter zich gelaten - maar de vooruitzichten worden beter. Daarnaast overweegt een toenemend aantal bedrijven uitbesteding van de informatiehuishouding. Ordina wil daarop inspelen door de aankoop van Relan ICT. In juli hebben de twee bedrijven al overeenstemming bereikt over deze overname.
Bestuursvoorzitter Ronald Kasteel: "Orders trekken weer voorzichtig aan, maar de markt blijft grillig. Je ziet dat IT een strategisch instrument wordt en diep ingrijpt in de organisatie. Dat maakt bedrijven terughoudend." Kasteel liet gisteren weten over heel 2000 een 'zeer sterke' omzetgroei te verwachten, en uiteindelijk een groei van de nettowinst met 20 procent. Ook analist Bontekoning rekent op een sterk tweede halfjaar. "Ordina begeeft zich in het hogere segment van de ict-sector en kan daardoor profiteren van het huidige herstel in de markt. Wij handhaven ons koop-advies en hanteren een 12-maands koersdoel van 46 euro", oordeelt Bontekoning.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-30T00:00:00.000Z Redactie vnunet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.