Motorola koopt Printrak voor 400 miljoen

Motorola, 's werelds tweede fabrikant van mobiele telefoons, koopt het Amerikaanse Printrak voor 160 miljoen dollar (384 miljoen gulden) in contanten.

Printrak is gespecialiseerd in het maken van beveiligingen voor mobiel telefoonverkeer. De aandeelhouders zullen waarschijnlijk niet dwars liggen, want het bod van ruim 12 dollar per aandeel betekent een premie van ruim één derde op de gemiddelde koers van Printrak van de afgelopen twee maanden.
Printrak maakte onder meer apparatuur voor het herkennen van vingerafdrukken, het beveiligen van bestanden die per computer worden verzonden en communicatie-controle-apparatuur. Printrak levert zijn software en hardware vooral aan overheden en andere publieke instellingen. Het afgelopen boekjaar verdiende het bedrijf daarmee bijna 110 miljoen dollar (ruim 260 miljoen gulden).
Motorola biedt momenteel al een soortgelijk assortiment als Printrak aan, maar "onze klanten zijn in toenemende mate op zoek naar geavanceerde mogelijkheden om hun communicatie te beveiligen", aldus Motorola-topman Robert Barnett bij de bekendmaking van de overname. Met de spullen van Printrak kan Motorola die leveren, aldus Barnett.
Printrak heeft wereldwijd 600 werknemers, en fabrieken in Californië, Colorado, Groot-Brittannië en Australië.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.