Nasdaq verder de lucht in door tech

Gisteravond sloot de Nasdaq 0,3 procent hoger op 4082,17 punten. De Dow zakte echter 0,4 procent op 11.215,10 punten.

De tech zette de gisteren ingezette stijging op de Nasdaq door. Vooral de telecom- en chip-fondsen waren gewild onder beleggers. AT&T steeg weer 1,8 procent, ondanks de winstwaarschuwing, die het concern gisteravond afgaf. De integratie van Exite@Home zal 5 procent van de komende kwartaalwinst afromen. Exite@home zelf steeg 1,8 procent.
Onder de winnendeblue chips bevonden zich IBM, Dell Computer, Cisco Systems, Oracle en Lucent. Motorola steeg 24 procent. National Information Consortium klom 44 procent na het ontvangen van een grote overheidsorder. Copytele steeg 42 procent. QRS zakte 23 procent. ADC Communicationssteeg iets nadat het een winstverwachting van 50 procent had afgegeven. Network Appliance steeg navenant.
Internet-portal Yahoo daarentegen gleed verder weg. Baltimore Technologies steeg iets. Producent van software voor interactieve televisie Opentv steeg 24 procent en concurrent Liberate Technologies ging 17 procent omhoog op het nieuws dat Microsoft introductie van zijn eigen televisiesoftware moet uitstellen.
Op macro-economisch gebied bleek echter dat de Amerikaanse economie nog niet echt is afgekoeld. Over de maand juli bleek het aantal verkochte nieuwbouwhuizen in de VS met 14,7 procent te zijn toegenomen tot 944.000 op jaarbasis. Er was gerekend op 835.000 stuks. Dit houdt in dat een renteverhoging door de Fed dit najaar niet kan worden uitgesloten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-30T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.