Siennax ziet omzet 243 procent toenemen

ASP-er Siennax zag zijn omzet over 1999 met 243 procent stijgen tot 2 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op 1 miljoen euro.

Siennax ceo Herb Prooy weet het verlies aan de hoge personeelskosten. Het bedrijf zag zijn aantal medewerkers stijgen van 14 tot 49 in het afgelopen jaar. Over 1998 boekte het bedrijf nog een omzet van 600.000 euro. De verhoogde omzet kwam uit de verkoop en overeenkomsten met onder andere financiële dienstverlener ABZ, het chemische concern Solvay, Moneypenny en Pentascope. Siennax noemt zichzelf de eerstepure-play asp (application service provider) in Europa. Het in Amstelveen gevestigde bedrijf heeft een business model ontworpen, waarmee bedrijven via Internet toepassingen kunnen gebruiken gericht op samenwerking en informatie-uitwisseling. "Op het web gebaseerde toepassingen voor grote ondernemingen en instanties hebben duidelijk de toekomst", aldus marktonderzoeker Luuk Bruna van IDC. Over het komende jaar is Siennax positief. "Het bedrijf heeft een bedrijfsmodel ontwikkeld met een succesvolle strategie en dit zal de omzet verder laten groeien", besluit ceo Prooy zijn fiscale boekjaar.
Het bedrijf heeft Twinning als grote investeerder achter zich. Dit door het ministerie van Economische Zaken gesubsidieerde investeringsfonds staat op het punt geprivatiseerd te worden. Volgens directeur Michiel Westermann mag het dit jaar niet meer dan 400.000 gulden investeren in Ict-starters.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.