Wall Street vaart op halve kracht

De Nasdaq had vrijdagavond weinig wind in de zeilen en sloot 0,3 procent lager op 4042,68 punten. De Dow steeg 0,1 procent op 11.192,63 punten.

De laatste zomerweek van het jaar staat in het teken van de komkommertijd, met weinig bedrijvennieuws en geen essentiële macro-economische cijfers uit de VS. Opvallend was wel dat de halfgeleiders in de plus zaten, hoewel het geld werd verdiend met de oliefondsen door de sterk gestegen olieprijzen. De Philadelphia Semiconductor index liet 1,7 procent liggen, maar steeg 15 procent deze maand. Toch bleef de index 16 procent onder zijnall timehigh eerder dit jaar. Intel moest 1,7 procent terug. Onder de stijgers was IBM met 3,4 procent een van de grootste na een opwaardering. Hewlett-Packard verloor 0,2 procent en Microsoft 0,7 procent.
Ondanks de opgeklaarde stemming in de telecom zakte AT&T 0,8 procent. Ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers ging producent van optische netwerkapparatuur Sycamore Networks onderuit. JDS Uniphase steeg iets, omdat beleggers denken dat de fusie met branchegenoot SDL goedkeuring zal krijgen van het Amerikaanse ministerie van Justitie. SDL zakte iets. Opvallend was het instorten van het aandeel Emulex, na een twijfelachtig persbericht dat ceo Paul Folino plotseling was opgestapt. Het bericht werd opgepakt en het fonds verloor maar liefst 60 procent ofwel 2 miljard dollar van zijn beurswaarde. Ook na rectificatie bleef de koers onder de maat. De handel in Emulex werd stilgelegd.
Over de afgelopen is de Nasdaq 2,8 procent gestegen, maar hij blijft nog 0,7 procent onder het niveau van januari. De Dow steeg afgelopen week 1,3 procent, maar staat nog 2,7 procent lager dan in januari.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-28T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.