Rentevrees Wall Street zwakt iets af

Gisteravond sloot de Nasdaq 0,7 procent hoger op 4070,59 punten. De Dow steeg 0,5 procent tot 11.252,84 punten.

Beleggers waardeerden de verwachting van analisten dat de bedrijfswinsten over het tweede halfjaar positief zullen uitvallen. "Je moet nu in de tech- en telecomfondsen stappen om te kunnen profiteren van een najaarsrally", aldus een analist. Ook is de rentevrees enigszins afgezwakt. De Fed zal vermoedelijk geen renteverhogingen doorvoeren in verband met de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen vóór november om het stemgedrag van de kiezers niet te beïnvloeden. Gisteravond werden ook de gezinsbestedingen in de VS bekendgemaakt. Deze waren 0,6 procent gestegen, terwijl 0,4 procent werd verwacht. De gezinsinkomens stegen slechts 0,3 procent, zodat massaal spaartegoeden moeten zijn aangesproken.
De Nasdaq werd ondersteund door Oracle, Sun Microsystems, Dell Computer en Cisco Systems. Grootste stijger was MMC Networks met 41 procent, terwijl overnamekandidaat Applied Micro Circuits iets liet liggen. Chipproducent Intel steeg 1,2 procent. IBM kreeg een opwaardering en werd 1,2 procent duurder. Hewlett-Packard klom 1,9 procent. Microsoft dikte 1 procent aan, nadat het bekendmaakte te gaan samenwerken met Amazon om zijn e-boeken te verkopen. Slechter ging het in de telecomsector. AT&T moest na een winstwaarschuwing 0,4 procent terug. De telco denkt dat door de aankoop van Exite@Home de winst over het derde kwartaal 5 procent lager zal zijn dan verwacht. Na de aankondiging van de overname door Deutsche Telekom zakte Powertel 6,4 procent, Voicestream Wireless, dat door DT is overgenomen voor 50 miljard dollar, zakte 1 procent en DT zelf 0,4 procent. Na een afwaardering door zakenbank Lehman Brothers verloor Internet-portal Yahoo 9,1 procent van zijn waarde. Beter verging het SBC Communications, dat zijn 4700 communicatietorens in de VS voor 1,3 miljard dollar aan branchegenoot Spectrasite overdeed. De laatste steeg 14 procent en SBC 1,5 procent. Online reisbureau Getthere steeg 42 procent, nadat het was overgenomen door Sabre voor 757 miljoen dollar.
Vanavond komen de macro-economische cijfers over het consumentenvertrouwen in de VS over de maand augustus.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-29T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.