Yacht verkijkt zich op ICT-personeel

Een tegenvallende vraag naar ict-personeel heeft Randstad-divisie Yacht het eerste half jaar in de rode cijfers gebracht.

Yacht heeft deze periode een verlies moeten noteren van 3,9 miljoen euro. De nieuwe tak van Randstad zendt via Internet hoger opgeleide flexwerkers uit.
Ondanks de verliezen meent de uitzendorganisatie met Yacht op de goede weg te zijn. De vraag naar HBO'ers en academici met kennis van financiën, management en technologie deden de omzet van de divisie stijgen met 11 procent tot 147,7 miljoen euro.
Directievoorzitter van Yacht David van Gelder wijt de matige resultaten van de ict-afdeling aan het uitblijven van de millennium-bug. Het Internet-uitzendbureau zette de ict'ers vorig jaar klaar voor het ruimen van automatiseringspuin na de millennium-wisseling. De vraag hiernaar bleef tot verrassing uit. Van Gelder stelt zich met deze inschattingsfout in goed gezelschap te bevinden: "Boegbeeld van het Millenium Platform Jan Timmer waarschuwde twee maanden voor de jaarwisseling nog voor alle ellende die ons te wachten stond."
Om de ict'ers om te scholen tot deskundigen op het gebied van e-commercie en Internet, tastte het bedrijf flink in de buidel. De vraag naar deze diensten groeit gestaag, aldus Van Gelder.
Yacht benutte het stille eerste halfjaar ook om de doorstroom van informatie binnen de organisatie te verbeteren: het bedrijf wil direct kunnen inspelen op de snelle veranderingen die de ict-markt kenmerken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.