Meer geld voor ICT-starters beschikbaar

Startende Nederlandse ondernemingen die op zoek zijn naar risicodragend kapitaal krijgen zowel vanuit het bedrijfsleven als de overheid steeds meer steun.

venture capital-fonds vormen en de overheid komt met een nieuw initiatief voor de ICT-starter. Het oudere Twinning wordt waarschijnlijk geprivatiseerd.
Uitgever VNU en KPN Telecom gaan hetKPN-VNU Convergence Fund oprichten. KPN en VNU verwachten in oktober dit jaar met de investeringsactiviteiten ter waarde van 30 miljoen dollar te beginnen. Het fonds richt zich alleen op Europese bedrijven.
Berend Hilbers, bij VNU verantwoordelijk voor decorporate venture-activiteiten, verwacht veel belangstelling van bedrijven die Umts-diensten willen aanbieden.
Tegelijk met dit initiatief maakte minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken bekend dat zij ook starters in de technologiesector gaat stimuleren. Zij wil het aantal starters per jaar in die sector met 50 procent verhogen, van 3000 nu tot 4500 over drie jaar. Hiervoor heeft zij 100 miljoen gulden vrijgemaakt, dat vooral bedoeld is om de ondernemingen in contact te brengen met investeerders.
Twinning, het starterproject dat het ministerie van Economische Zaken twee jaar geleden heeft opgezet, is ondertussen uitgegroeid tot een groot succes. De minister overweegt daarom om Twinning te verzelfstandigen. Misschien houdt de overheid een minderheidsbelang in de organisatie. Verschillende investeerders uit binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd in overname van Twinning.
Een ander initiatief, uit het bedrijfsleven, heeft deze week geleid tot de eerste starter. Lost Boys Incubator, een dochter van Lost Boys, heeft Nedcargo gelanceerd. NedCargo moet de eerste Noord-Europeseonline marktplaats voor vervoer van zeecontainers krijgen. Nedcargo kan 500.000 gulden tegemoet zien.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.