Euronext wil ook Londense beurs inpalmen

De fusie 'iX' tussen de beurzen van Londen en Frankfurt loopt vertraging op nu ook Euronext een bod uitbrengt op 'Londen'.

Het Zweedse OM Gruppen bracht na een door Londen afgewezen vriendelijk bod een vijandig bod op de aandeelhouders van de London Stock Exchange uit van 822 miljoen pond. Door dit overnamegeweld moet de fusieafwikkeling tussen Londen en Frankfurt volgens de geldende regels worden uitgesteld.
De beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs (gecombineerd Euronext genaamd) zullen na afronding van hun fusie op 22 september waarschijnlijk een tegenbod uitbrengen van 900 miljoen pond.
Een woordvoerder wilde desgevraagd aan Vnunet geen commentaar geven. Maar het wordt steeds duidelijker dat Euronext een bod voorbereidt met de Franse banken BNP Paribas en Societé Générale. Na de fusie zal Parijs een aandeel hebben van 60 procent, Amsterdam 32 procent en Brussel 8 procent in Euronext. De Euronext-woordvoerder: "We hebben altijd gezegd dat Euronext een open alliantie is, waarbij andere beurzen zich kunnen aansluiten."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-05T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.