Getronics wil branchegenoot DIV inlijven

Getronics wil branchegenoot DIV overnemen. In eerste instantie mikt de Amsterdamse automatiseerder op de aankoop van 51 procent van de aandelen.

Op termijn wil het concern volledig eigenaar van DIV worden, zo heeft het gisteren laten weten. DIV levert automatiseringsdiensten aan ziekenhuizen en zorginstellingen. De onderneming draait met honderd werknemers een omzet van 11 miljoen euro (24 miljoen gulden). Getronics is ook actief in de gezondheidszorg. De aanstaande aanwinst is van betekenis voor de digitale zorgpas waaraan Getronics werkt. Op die pas moeten de belangrijkste gegevens worden opgeslagen, zodat ook in noodgevallen medische instanties snel over alle benodigde gegevens beschikken om adequaat hulp te kunnen verlenen.
Getronics draait dit jaar niet echt lekker. Vorige maand moest het bedrijf door de aanhoudende tegenvallende markt de winstprognoses voor dit jaar naar beneden bijstellen. Het bedrijf beschouwt 2000, met een winstgroei van 6 procent, als een verloren jaar. De komende jaren moet de winst met enige tientallen procenten per jaar toenemen. Voor volgend jaar moet dat kunnen lukken, omdat de sector als geheel in 2001 naar verwachting 25 procent meer winst zal maken.
Om die ambitieuze doelstelling te realiseren, is naast de autonome groei van 10 tot 15 procent een agressieve overnamepolitiek noodzakelijk. Het bedrijf heeft genoeg geld om overnames te kunnen doen. DIV is het eerste bedrijf dat Getronics overneemt sinds de bijstelling van de winstverwachting.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.