Afwaardering Intel zet tech in de verkoop

Gisteravond sloot de Nasdaq 2,2 procent lager op 4143,10 punten. De Dow steeg 0,2 procent tot 11.260,60 punten.

Chipbakker Intel kreeg het zwaar te verduren. Na een onverwachte afwaardering sloot het fonds 6,3 procent lager. In zijn val nam het andere techfondsen mee. Hewlett-Packard en IBM moesten respectievelijk 1,8 en 1,5 procent terug. Dell Computer kreeg ook een kritische noot te kraken en sloot lager. Microsoft bleef vrijwel onveranderd. Corel en Pctel gaan samenwerken om een Linux-compatibele modem op de markt te brengen. Corel steeg 2,9 procent. Pctel bleef onveranderd. Network Appliance koopt Webmanage voor 75 miljoen dollar in aandelen en sloot 2,2 procent hoger. Progress Software liet 2,3 procent liggen, nadat het minder winst dan verwacht had gemeld. Hetzelfde ging op voor Tech Data, dat 3,3 procent terugviel. Webvan rondt zijn fusie met Homegrocer.com af voor 581 miljoen dollar in aandelen. Beide fondsen stegen iets. Infonet Services steeg iets, nadat het bekendmaakte de Nederlandse telco Equant te willen kopen voor een kleine 9 miljard dollar. Worldcom gaat Intermedia Communications overnemen voor 6 miljard dollar in aandelen en schulden. De telco zakte iets. AT&T steeg 1,6 procent.
Vanmiddag worden de inkoopcijfers over de maand augustus en de bijgestelde arbeidsproductiviteitcijfers over dezelfde maand bekendgemaakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.