Landis ziet grootse toekomst Umts-netwerken

Landis boekte het eerste halfjaar 37 procent meer nettowinst van 7 miljoen euro ofwel 0,26 cent per aandeel. De omzet daalde 23 procent tot 253 miljoen euro.

De omzetdaling kwam volgens cfo John Bus door het millennium-effect dat zorgde voor een laagterecord aan orders in de eerste maanden van de nieuwe eeuw. "Maar ook de consolidatie van het vorig jaar overgenomen Ilion en het afstoten van activiteiten deden de omzet geen goed."
Het contract met Cisco in het VK werd verbroken. De winst voor belastingen Ebit steeg tot 12,4 miljoen euro. Landis-ceo Paul Kuiken ziet de toekomst echter zeer rooskleurig in: "Wij rekenen op een omzetverdubbeling over het tweede halfjaar en een 50 procent hogere winst per aandeel van minstens 0,74 cent voor heel 2000." Dat is zeer ambitieus, maar met de consolidatie van de overgenomen telco Detron zal dit wel lukken, verwacht hij.
"Wij zijn nu marktleider in de Benelux en hebben ambitie om een leidende rol te spelen in het beheer en onderhoud van Umts-netwerken, de derde generatie mobiele telefonie." Landis mag inmiddels marktleiders in mobiele telefoons Ericsson en Nokia tot zijn klanten rekenen. Landis levert onder meer antennes voor gsm-masten en randapparatuur voor netwerken. In totaal staan 40 miljoen aandelen uit, inclusief die van het overgenomen Detron. Hiervan is 19 procent in handen van ceo Paul Kuiken en 9 procent van ex-ceo Detron George Banken. Verzekeraars Achmea, Delta Lloyd en Interpolis hebben belangen van respectievelijk 5, 5 en 4 procent in Landis. De overige 47 procent wordtfree float verhandeld op de beurs.
Analist Bart Bontekoning van Van der Hoop Effectenbank vond de winst wat tegenvallen. "Wij taxeerden de omzet op 288 miljoen euro en de nettowinst op 7,8 miljoen euro, ofwel 0,29 cent per aandeel." Maar ook hij is onverdeeld positief over de ICT-dienstverlener. "De vooruitzichten zijn uitstekend en de transformatie naar het leveren van diensten met een hogere marge gaat onverminderd voort. Landis is perfect gepositioneerd omn te profiteren van de sterk groeiende vraag naar data/voice/video-netwerken en wij handhaven ons advies 'buy' met een koersdoel van 30 euro."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.