Nasdaq krijgt klappen door afwaarderingen

Woensdagavond sloot de Nasdaq 3,1 procent lager op 4013,34 punten. De de Dow steeg 0,4 procent op 11.310,64 punten.

Afwaarderingen waren voor de tweede keer deze week de grote aanstichters van de koersvallen in de tech. Vooral de chipsector kreeg het zwaar te verduren. Na Intel, dat nog eens 5,1 procent daalde, moest Micron Technology een afwaardering slikken en sloot 11 procent lager. Het bedrijf produceert als enige Dram-chips voor PC's. De Philadelphia Semiconductor index zakte 5,7 procent. Andere chipfondsen KLA-Tencor, PMC Sierra, Texas Instruments, National Semiconductor, Atmel en Applied Materials moesten ook iets terug.
In de hardware vielen rake klappen. Dell Computer zakte 4 procent, Sun Microsystems bijna 6 procent, Cisco Systems 2,7 procent, Hewlett-Packard 1,5 procent en IBM 0,1 procent. De telecom moest ook iets terug na een afwaardering van Worldcom, dat iets liet liggen. AT&T werd 2,9 procent goedkoper. Andere telco's Lucent, Nokia en Ericsson moesten iets terug. Qualcomm steeg echter bijna 5 procent.
In de software verloor Microsoft bijna 1 procent. Maar er waren ook stijgers, zoals breedband Internetaanbieder Exite@home dat een opwaardering kreeg. Onlangs fuseerde het bedrijf met UPC-dochter Chello, waardoor het nu 2 miljoen abonnees heeft.
Wall Street profiteert verder van de positieve stemming door het onderuitgaan van de wisselkoers versus de euro en dollar op eenfresh low van 0,869 dollarcent. Verder hebben de olieprijzen eenalltime high bereikt, die de inflatie aan zouden kunnen wakkeren. De financiële waarden varen er wel bij en geven veel steun aan de Dow Jones-index.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-07T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.