PinkRoccade laat prima halfjaar zien

Automatiseerder PinkRoccade heeft weinig last van de 'milenniumluwte' gehad en noteerde goede bedrijfsresultaten.

Het bedrijf zag in het afgelopen halfjaar de nettowinst stijgen met bijna 57 procent tot 35 miljoen gulden, terwijl de omzet met ruim eenderde steeg tot 681 miljoen gulden. PinkRoccade, stelde directievoorzitter Bosma gisteren, heeft veel minder last gehad van de luwte dan bijvoorbeeld branchegenoot Getronics. IT-bedrijven werden als gevolg van de eeuwwisseling geconfronteerd met terughoudendheid bij opdrachtgevers die vreesden voor computerproblemen.
De ongevoeligheid van PinkRoccade hiervoor komt doordat de omzet voor driekwart komt uit dienstverlening volgens langlopende contracten. Die koers houdt PinkRoccade vast. "De resultaten bevestigen de strategie", aldus Bosma.
De topman verwacht dat de omzet dit jaar met 35 procent zal groeien, terwijl de nettowinst 60 procent meer zal bedragen dan vorig jaar. Na een half jaar zit het bedrijf precies op koers.
Maar de hemel is niet onbewolkt. Volgens Bosma vertrekken veel mensen en is het moeilijk om aan nieuwe te komen. Rond het voormalige rijksrekencentrum hangt nog steeds het imago van een overheidsdienst. Jonge IT'ers vinden PinkRoccade 'niet swingend genoeg', constateert hij. Het bedrijf haalt nog steeds de helft van de omzet weg bij de overheid en aan de overheid gerelateerde diensten.
Ook al steeg het aantal personeelsleden het afgelopen jaar per saldo met 905 tot 6255, het blijft een 'zorgelijk' probleem, aldus de concernleiding. Bosma ziet naast intensieve wervingscampagnes mogelijkheden om dit probleem ook op te lossen via overnames. Daarbij kijkt het concern vooral naar verdere groei in Nederland.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.