Gorillapark spekt kas met 40 miljoen

Incubator Gorillapark heeft in zijn tweede financieringsronde 40 miljoen dollar binnengehaald. Oprichter Jeroen Mol gaf dit te kennen tijdens een uitbundig feest ter ere van de opening van de Gorillapark-vestiging in de Britse hoofdstad Londen.

Dit bedrag komt nog eens boven op de 20 miljoen dollar die telco Cable & Wireless investeerde in de Europese Internet-investeerder. Belangrijke participaneten hierin zijn ABN AMRO, Nesbic Groep, Deutsche Bank, Rabobank Nederland, Crescendo Ventures en Initiative IP. Met deze frisse kapitaalinjectie wil Gorillapark ook vestigingen openen in München en Parijs.
De incubator/accelerator houdt ook kantoor in het Amerikaanse Silicon Valley. Gorillapark beweegt zich in de ICT-sector en geeft onder meer trainingen hoe starters in acht stappen van een los idee tot een heuse beursgang kunnen komen. Gorillapark is in 1998 opgericht door Jeroen Mol, nadat hij het Nederlandse Prolin had verkocht aan Hewlett-Packard. Een van de door Gorillapark gesteunde bedrijven is de Nederlandse Internet-winkel Hot.orange.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-11T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.