Nasdaq lager door afvlakking groei

De Nasdaq sloot gisteravond 1,2 procent lager op 3849,50 punten. De Dow steeg 0,3 procent tot 11.233,20 punten.

Beleggers zijn bezorgd over de winstgroei van tech-bedrijven in de komende kwartalen. De groei lijkt enigszins te vertragen en dat is een teken dat de Amerikaanse economie aan het afkoelen is. De hoge olieprijs kan echter de inflatie aanwakkeren en dat kan weer een renteverhoging in de kaart spelen.
Grotetechies verloren, zoals Cisco Systems 3,8 procent, JDS Uniphase 6 procent, Lucent Technologies 6,4 procent, Motorola 3,7 procent en Advanced Micro Systems 5,4 procent. Sun Microsystems en Oracle lieten ook iets liggen.
In de chipsector ging het ook niet goed. De Philadelphia Semiconductor index zakte 4 procent. Chipbakker Intel steeg iets. PRI Automation gaf een winstwaarschuwing af voor het vierde kwartaal en ging maar liefst 39,4 procent onderuit. Teradyne, Novellus Systems en Kulicke & Soffa Industries moesten iets terug.
De Internetsector kreeg last van winstnemingen, maar wist overeind te blijven. Yahoo, Lycos, Infospace en About.com kregen opwaarderingen totbuy en stegen iets. Online boekwinkel Amazon.com kreeg het oordeelattractive en kwam iets omhoog. Best Buy steeg 7 procent en Doubleclick 4 procent. AOL beleef onveranderd ondanks fusieperikelen met Time-Warner. In de hardware daalden Hewlett-Packard, Dell Computer en Gateway. IBM steeg weer iets na afwaarderingen eerder deze week.
In de telecom ging het beter. Chyron sprong 37 procent de lucht in na een opdracht in het Olympische Sydney voor infografieken via televisie. Illumnet klom 13 procent. Netergy steeg 21 procent, evenals AT&T. Qualcomm kwam 5,7 procent omhoog, nadat China bekendmaakte de nieuwe Cdma mobiele technologie te zullen overnemen. KPN-partner NTT Docomo maakt hiervan succesvol gebruik in Japan met het revolutionaire i-mode, mobiel internetten.
Morgen worden de Amerikaanse detailhandelscijfers over de maand augustus bekendgemaakt. De wisselkoesr van de dollar versus de euro staat op bijna 0,87 cent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-13T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.