SAP Duitsland krijgt toch eigen ondernemingsraad

SAP krijgt in moederland Duitsland toch een ondernemingsraad, door werknemers afgedwongen via de rechter. Directeur Bart Hogendoorn van SAP Nederland is verbaasd over de moeizame totstandkoming van de OR.

De nu op te richten OR gaat bestaan uit 37 personen die de onderneming bij de directie vertegenwoordigen. SAP is met meer dan tienduizend medewerkers op het hoofdkantoor in Walldorf en een nabijgelegen kantoor in St. Leon-Rot is een van de grootste Duitse bedrijven zónder ondernemingsraad. Begin maart hebben 5632 medewerkers gestemd over een OR, slechts 509 stemden voor.

“Dat vind ik persoonlijk heel merkwaardig”, laat Bart Hogendoorn, general manager van SAP Nederland, zich ontvallen tegenover Computable. “Er is een enquete waar 90 procent van de mensten aangeeft het niet nodig te vinden. Vervolgens zijn er een paar mensen die het toch doorzetten en naar de rechter stappen. Dat snap ik niet.” SAP kent in Duitsland al een ‘inspraakcommissie’. “Deze commissie heeft een stem in de bepaling van de strategie van het bedrijf.”

In Nederland heeft de zakelijke softwareleverancier wel een ondernemingsraad. “Daar heb ik alleen maar positieve ervaringen mee”, zegt Hogendoorn. “Ik heb aan mijn Duitse baas gezegd dat een OR heel constructief kan zijn.” Door de uitspraak van de rechter is het bedrijf nu gedwongen om ook in Duitsland een OR te installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sinds 1985 is er software ontwikkeld zie website www. ondernemingsraadananalyse.nl

Werkt onder Windows, maar is geprogrammeerd met Quickbasic.

Dit gaan we vernieuwen, welk bedrijf neemt hierover contact op ?

C.Rippen c.rippen@chello.nl 035-6242005

Dit kan betekenen dat het bedrijf cummulatief 10% per jaar meer winst gaat maken en steeds met behulp van het personeel inventiever wordt.

Goed voor heel Europa

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-07T07:30:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.