Nasdaq staat wankelend op van ziekbed

Woensdagavond sloot de Nasdaq 1,2 procent hoger op 3893,80 punten. De Dow eindigde 0,5 procent lager op 11.182,20 punten.

Wall Street toonde echter een verdeeld beeld. Terwijl de tech weer favoriet werd bij koopjesjagers, kreeg Intel weer een afwaardering te verwerken. De chipbakker sloot 5,7 procent lager. In zijn kielzog nam het Advanced Micro Devices mee, die 6,8 procent liet liggen. De Philadelphia Semiconductor index klom 1,8 procent. Rambus steeg 10 procent, nadat het een licentieovereenkomst met het Japanse Nec had afgesloten. Micron Technology steeg 4,5 procent, Aplied Material 3,2 procent en Novellus Systems 3,7 procent.
De Goldman Sachs Hardware index daalde 0,4 procent. Hewlett-Packard leed onder de dure overname van consultancy PWC voor 18 miljard dollar en verloor maar liefst 6,7 procent. Compaq werd 5 procent goedkoper. IBM klom 1,8 procent na een opwaardering. De divisie Global Services zou in de markt zijn om KPMG's consultancyarm over te nemen.
SCI Systems kwam met een winstwaarschuwing en ging 18,5 procent onderuit. Concurrenten Celestica en Flextronics gleden mee. Dell Computer bleef onveranderd, nadat ceo Michael Dell verkondigde dat de pc-markt in het tweede halfjaar weer zal aantrekken.
In de software ging het beter. Microsoft, dat zijn Windows 98 Millennium Editie presenteerde, steeg 0,2 procent. Cisco Systems klom 4,1 procent, Sun Microsystems 3,4 procent en Oracle 3,1 procent. In de telecom was AT&T de grootste stijger met ruim 4 procent. Worldcom steeg 1,2 procent nadat het te kennen had gegeven protest aan te tekenen tegen de beslissing Europese Commissie mobiele aanbieder Sprint over te nemen.
In de maand augustus zijn de Amerikaanse importprijzen 0,2 procent gestegen doro de stijging van olieprijs. Zonder de olieprijs zou dit 0,1 procent zijn geweest. De exportprijzen zakten 0,3 procent. Vanmiddag wordt de producentenprijsindex bekendgemaakt, die naar verwachting 0,2 procent zal zijn gestegen. De detailhandelsprijzen in augustus zullen naar verwacxhting 0,4 procent zijn gestegen. De wisselkoers van de dollar versus de euro bereikte eenfresh alltime lowvan 0,8593 dollarcent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-14T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.