Stijging Wall Street vermindert enigszins

De Nasdaq sloot gisteravond 0,5 procent hoger op 3913,80 punten. De Dow liet 0,8 procent liggen op 11.087,50 punten.

Angst voor tegenvallende bedrijfswinsten in de komende kwartalen dreef beleggers weer tot verkoop. Toch was de tech positief gestemd. De grootste winnaars waren te vinden in de hardware, netwerk en Internet-sectoren. Hewlett-Packard steeg ruim 1 procent. Dit gold echter niet voor de halfgeleiderfondsen. De Philadelphia Semiconductor index zakte 0,2 procent. Intel daalde ondanks een opwaardering van ABN Amro 0,3 procent. Advanced Micro Devices en Atmel zakten iets. National Semiconductor en Applied Materials stegen iets. Microsoft werd 3,6 procent goedkoper.
Grote stijger in de software was Oracle met 3,8 procent, dat nabeurs met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam. De nettowinst over het eerste kwartaal steeg maar liefst 111 procent tot 501 miljoen dollar op een omzet van 2,3 miljard dollar en komt met 2-tot-1 aandelensplitsing.
Internet-aandelen kwamen vooral omhoog in de B2B-sector, zoals Ariba, Agile Software, Commerce One en Purchasepro. Conexant Systems sprong omhoog, nadat het aankondigde zich te splitsen in twee bedrijven. Exite@home klom op na een opwaartse winstbijstelling door de ceo. Cisco Systems liet iets liggen door winstnemingen. Lucent Technologies en Nortel Networks stegen iets. Linux-verkoper Red Hat daalde iets, nadat het een operationeel kwartaalverlies had gemeld van 1,9 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Hybrid Networks liet iets liggen na uitgestelde leveringen. Adobe Systems steeg nadat het iets beter dan verwachte kwartaalcijfers bekendmaakte en stelt een aandelensplitsing 2-tot-1 voor. E-handelaar Verity steeg na een nettowinst van 7,2 miljoen dollar over het eerste kwartaal op een omzet van 31,3 miljard en dat was boven verwachting.
De Amerikaanse Consumer Price-index is in de maand augustus 0,2 procent gestegen, schatten analisten. De bedrijfsvoorraden laten waarschijnlijk 0,6 procent stijging zien en de industriële productie komt 0,3 procent omhoog, volgens analisten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.