Telecom Italia neemt Franse isp over

De Franse tak van het Italiaanse telecommunicatieconcern Telecom Italia neemt voor 887 miljoen euro de Franse Internet-aanbieder Jet Multimedia over.

De Franse isp (Internet service provider) levert niet alleen Internet-toegang, maar legt zich ook toe op WAP-services (Wireless Application Protocol). Jet Multimedia is niet de grootste isp in Frankrijk, maar claimt wel marktkleiderschap in online multimedia-diensten. Jet is tevens een van de belangrijkste leveranciers van inhoud voor Minitel, de videotext-dienst van France Telecom. Dit systeem is sinds de opkomst van Internet overigens sterk verouderd.
Voor Telecom Italia betekent de overname een sterke positie op de Franse markt, die in omvang groter is dan die van Italië. Behalve in Jet heeft Telecom Italia tevens een belang in de op drie na grootste mobiele netwerkbeheerder van Frankrijk, Bouygues Telecom. Samen met dit bedrijf wil Telecom Italia de felbegeerde Umts-licenties binnenhalen.
Telecom Italia kon over het afgelopen half jaar zeer goede resultaten melden. De nettowinst steeg met 7,5 procent naar 979 miljoen euro, terwijl de omzet met 8,5 procent toenam naar 14,2 miljard euro. Met de acquisitie van Jet Multimedia hoopt het Italiaanse telecommunicatieconcern zijn concurrentie op de draadloze markt te kunnen versterken tegenover zwaargewichten als Deutsche Telekom, France Telecom en het Spaanse Telefonica. De mobiele tak van Deutsche Telekom, T-Online, is in het bezit van Frankrijks tweede isp, Club Internet, en heeft recentelijk zijn positie in Spanje uitgebouwd met de overname van isp en Internet-portal Ya.com. Telefonica heeft door de recente overname van Endemol een sterke Europese positie weten verwerven in multimedia-services.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.