AEX komt lager uit de startblokken

Het Damrak opende vandaag opnieuw lager, nadat de AEX in het spoor van Wall Street ook gisteren al terrein moest prijsgeven.

De AEX koerste bij opening op een gering verlies van 0,3 procent en noteerde 666,1 punten. Opnieuw zijn het technologiefondsen die verlies noteren. Asml leverde 1,2 procent in. Philips zag zijn koers met 0,2 procent dalen naar 52,75 euro. Philips heeft overigens een 12 procent belang genomen in het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf Digimarc. Beide ondernemingen richten een nieuw bedrijf op, dat zich gaat bezighouden met de ontwikkeling en productie van digitale watermerken voor audio- en video-toepassingen.
Vandaag openden vele technologiefondsen lager. Softwareleverancier Unit 4 moest 4,6 procent inleveren, en Newconomy 4,01 procent. Gisteren sloten Devote (min 4,92 procent), Pink Roccade (min 5,65 procent) en Getronics (min 4,55 procent) de beursdag ook al negatief af.
Het bedrijf Via Networks, dat een notering heft aan de AEX, heeft de overname bekend gemaakt van de Italiaanse Internet-aanbieder Meridian Microtech. Meridian is gespecialiseerd in Internet-diensten. Via Networks bundelt regionale services en levert een aantal Internet-diensten, waaronder toegang tot Internet en website-hosting.
Mobiele telecomoperator Ben heeft een samenwerkingsverband getekend met isp My Web van Macintosh Retail. Beide bedrijven willen zich richten op mobiele Internet-diensten en mobiele marketing. Automatiseerder Management Share wist ternauwernood een berisping van de Amsterdamse effectenbeurs te ontlopen. Het verliesgevende bedrijf heeft weer een positief eigen vermogen, waardoor de beursdirectie afziet van verdere maatregelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.