Fusiebeurs Euronext zou azen op beurs Londen

De geruchten worden steeds sterker dat de fusiebeurs Euronext ook de Londense beurs (LSE) bij de fusie wil betrekken.

zal Euronext, de op stapel staande fusie van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs, mogelijk al volgende week een voorstel aan de Londense beurs voorleggen.
Euronext benaderde al eerder Londen voor samenwerking. LSE wees een voorstel daartoe af, omdat zij toen nog onderhandelde met de beurs van Frankfurt over een samengaan in iX. Die fusie is voorlopig van de baan.
Heftige kritiek van de aandeelhouders van de Britse beurs leidde vorige week tot het aftreden van voorzitter Gavin Casey. Euronext herhaalde toen direct de al eerder gedane uitspraak dan de fusiebeurs een open project is waar iedereen bij kan aanhaken. Euronext zou met een bod de LSE willen helpen in de verdediging tegen het vijandige bood van OM Gruppen. Daarom zou Euronext ook wachten met het bekendmaken van haar voorstel tot de LSE met een officieel antwoord komt aan de Zweden. De Britten lieten al direct weten het bod van bijna 3 miljard gulden als vijandig van de hand te wijzen, maar de beursreglementen dwingen het bestuur het bod serieus te bestuderen.
Een woordvoerder van de AEX, de Nederlandse partner in Euronext, wilde gisteren niet inhoudelijk ingaan op het bericht in de Britse krant. Hij beperkte zich tot het herhalen van de uitspraak dat Euronext openstaat voor andere partijen.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.