Amazon claimt winstverwachting in Europa

Online boekverkoper Amazon verwacht spoedig winst te kunnen maken met zijn Europese activiteiten, zo bleek bij een bijeenkomst met investeerders en analisten.

Onlangs nog stelde Amazon teleur met een verlies van 116 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Volgens Amazons internationale man, Diego Pacentini, zal zijn bedrijf in Europa eerder winst gaan draaien dan in de thuismarkt, de Verenigde Staten. De onderneming heeft inmiddels een reeks van distributiecentra in West-Europa, maar het zal nog tot 2002 duren alvorens alle West-Europese landen kunnen worden bediend. Recentelijk heeft de online boekverkoper sites gelanceerd in Frankrijk, Engeland en Duitsland.
Om zo snel mogelijk winstgevend te zijn heeft Amazon een aantal maatregelen doorgevoerd in de bedrijfsvoering. Zo legt de boekverkoper de nadruk op beter management, een efficiëntere relatie met de klanten en een betere voorraadbeheer.
De maatregelen zijn hard nodig: Amazon staat al enige tijd onder druk van analisten en beleggers op Wall Street, die op korte termijn winstgevendheid eisen. Volgens pessimisten heeft Amazon een te grote schuldenlast opgebouwd om zijn winstperspectieven binnen afzienbare termijn te kunnen waarmaken. Optimisten daarentegen verwachten dat Amazon snel de vruchten kan plukken van zijn eerdere omvangrijke investeringen in distributiecentra. Het bedrijf zou dankzij deze schaalgrootte uiteindelijk profiteren van omvangrijke kostenreducties en hogere marges.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.