Amsterdamse beurs verkeert in kabbelstemming

De AEX kwam vanochtend nauwelijks van zijn plaats, na het geringe verlies van gisteren. Het Damrak leverde aan het slot van dinsdag 1,49 punten in.

Daarmee sloot de AEX op 666,94 punten. Belangrijkste veroorzaker van de negatieve koersontwikkeling was KPN. Na juli is het met het aandeel van het telecommunicatiebedrijf eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan. Gisteren noteerde KPN een nieuw dieptepunt: het aandeel viel met 1,13 euro terug naar 26,75 euro. Nog steeds speelt het KPN parten dat beleggers weinig vertrouwen hebben in de financiële rekkracht van het concern. De kostbare Umts-veilingen hebben een gat geslagen in de cashpositie van het telecommunicatiebedrijf.
Het aandeel van Internet-investeerder Newconomy blijft op het Damrak een gestage groei vertonen. Dit keer noteerde Newconomy een plus van 1,9 procent, waardoor het koerst op 11 euro. Newconomy maakte bekend dat het zijn bestaande belangen in Meyermonitor, Pro Active International en Pango Systems verder zal vergroten.
World Online koerste gisteren nog op een verlies van 3 procent. In de ochtend wist WOL het verlies goed te maken met een winst van 2,7 procent naar 15,40 euro. Inmiddels is duidelijk geworden dat na Sandoz nu ook investeringsmaatschappij Reggeborgh zijn aandelen WOL heeft aangemeld. Beide partijen zijn samen goed voor 54 procent van de aandelen in World Online. De aanmelding van de aandelen loopt vooruit op de geplande overname van WOL door het Italiaanse Tiscali.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.