eBay ziet eigen toekomst rooskleurig in

Het online veilinghuis eBay verwacht in 2005 een omzet te kunnen behalen van 3 miljard dollar na uitbreiding van zijn activiteiten in zowel de VS als daarbuiten.

De positieve verwachtingen werden beloond met een koersstijging van 17 procent naar 76,56 dollar. Het bedrijf gaat ervan uit dat het een jaarlijkse omzetgroei kan bereiken van 50 procent. De verwachting is gebaseerd op de toenemende omvang van zijn online-marketen, waaronder computers, tweedehands auto's en -onderdelen. Het online veilinghuis verwacht verder dat het zijn winstmarges kan opkrikken naar een percentage rond de 80 procent. Het online veilinghuis is van plan aan het einde van volgend jaar in tien landen vertegenwoordigd te zijn en aan het einde van 2005 in 25 landen. Behalve in de Verenigde Staten, wil eBay vooral in Australië, Canada, Duitsland en Engeland zijn activiteiten uitbreiden.
Afgelopen juli meldde eBay een omzet over het tweede kwartaal van 97,4 miljoen dollar, bijna het dubbele van de omzet over hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook de winst nam met enkele tientallen procenten toe.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.