Nasdaq na zwakke start toch in de plus

De bezorgdheid over winstverwachtingen, in combinatie met de lage euro en hoge olieprijs, blijven de Amerikaanse beurzen parten spelen.

Maar na een zwakke start wisten koopjesjagers de Nasdaq toch nog een plus van 0,8 procent te bezorgen. De Nasdaq Composite Index sloot op 3897,44 punten.
Vooral de telecommunicatiesector moest het ontgelden. De terugval werd aangevoerd door Sprint dat bekend maakte dat het wat betreft zijn derde kwartaalresultaten niet kan voldoen aan de verwachtingen van de Wall Street-analisten. Het aandeel zakte met 1,44 dollar naar 26,81 dollar. Ook Sprint's mobiele tak, Sprint PCS, moest inleveren, omdat het niet kan voldoen aan de eerdere verwachtingen over de uitbreiding van zijn klantenbestand. Het aandeel Sprint PCS daalde met maar liefst 19 procent naar 33,69 dollar.
De telecommunicatie-index van de Nasdaq viel over de gehele linie met 2,5 procent terug, maar het waren vooral de chipfondsen en fondsen als Dell en Cisco die voor herstel zorgden. Vooral deze aandelen waren in trek bij de koopjesjagers, nadat ze in de ochtend fors aan waarde hadden ingeleverd.
Ook dit keer meldde zich een reeks IT-bedrijven die niet kon voldoen aan de eerdere winstverwachtingen en daardoor terrein moesten prijsgeven. Zo leverde softwarebedrijf Informix 10 procent in om te eindigen op 4,63 dollar. Informix stelde bovendien zijn omzetverwachting naar beneden bij en kondigde een reorganisatie aan. Ook Eloquent zag de koers dalen, met 23 procent naar 3,06 dollar. De negatieve resultaten hadden ook effect op de IT-fondsen die wel konden voldoen aan de eerdere verwachtingen. Zo konden de positieve vooruitzichten voor United Technologies niet verhinderen dat de koers van het aandeel met 81 dollar terugviel naar 60,75 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.