AEX omhoog in spoor van stijgende Nasdaq

De Amsterdamse effectenbeurs trok zich vandaag op aan het herstel van de Nasdaq. In de ochtend koerste de AEX 1,7 punten hoger op 666,20 punten.

Gisteren sloot het Damrak nog in mineur af met een verlies van 2,51 punten op 664,43 punten.
Ook dit keer vormde de stemming op de Nasdaq de belangrijkste oorzaak: de zorg op de Amerikaanse technologiebeurs over de winstverwachtingen van de belangrijkste fondsen en de hoge olieprijs, werkten door in het resultaat van de Amsterdamse effectenbeurs.
Een van de negatieve uitschieters was wederom KPN dat opnieuw bijna 3 procent moest inleveren. Belangrijkste reden voor de verdere koersval vormen de tegenvallende resultaten van de Amerikaanse concurrent Sprint. Over de gehele linie deden de telecommunicatiefondsen het slechter. Ook kabelaar UPC moest fors terrein prijsgeven. Het aandeel viel terug met 7,63 procent naar 23,74 euro, omdat beleggers nog steeds geen vertrouwen lijken te hebben in de financiële gezondheidstoestand van het concern. Vandaag moest het aandeel UPC in de ochtend wederom 5,89 procent prijsgeven.
Fors verlies was er ook voor Versatel dat in de ochtend 9,67 procent lager scoorde. Gisteren moest Versatel ook al 3,12 procent inleveren om op 31 euro te sluiten. In het spoor van KPN en andere telecommunicatie-gerelateerde fondsen kon ook KPNQwest weinig positiefs melden. Het aandeel koerste vanochtend 5,86 procent lager.
Overigens wordt vandaag een timide beursdag verwacht, omdat belangrijke bedrijfsresultaten uitblijven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.