Nasdaq weer in mineur door winstcijfers

Na een korte opleving is de Nasdaq wederom in de ban geraakt van de tegenvallende winstcijfers. De Nasdaq Composite Index moest 62,50 punten prijsgeven.

Daarmee zakte de index naar 3741,26 punten. De koersval die chipgigant Intel maakte blijkt niet op zichzelf te staan. Over de gehele linie moeten de technologiefondsen inleveren. Volgens berekeningen van First Call/Thomson Financial heeft 64 procent van de bedrijven die een prognose hebben gegeven voor het derde kwartaal al aangegeven dat de doelstelling niet gehaald zal worden. Rond dezelfde tijd vorig jaar was dat nog 55 procent.
Volgens analisten wordt de positie van de technologiefondsen steeds kwetsbaarder. De winstwaarschuwingen zorgen ervoor dat beleggers het zekere voor het onzekere nemen en uitstappen zodra ze nog winst kunnen nemen. In het spoor van Intel, dat dit keer bijna 5,5 procent inleverde en belandde op 45 dollar, moest een reeks van toonaangevende technologiebedrijven terrein prijsgeven. Netwerkproduct Cisco bijvoorbeeld zakte naar 57 dollar. Microsoft viel terug naar 60 dollar.
Beurshandelaren gaan ervan uit dat de technologiefondsen pas weer in rustiger vaarwater zullen belanden als de publicatie van de derde kwartaalcijfers achter de rug is. Het is nu echter de vraag of er sprake is van kortdurende dip, of dat de technologiesector te kampen heeft met structurele tegenslag.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.