AEX lager door dalende technologiefondsen

De opleving onder de technologie-fondsen op het Damrak blijkt van korte duur. Na het hogere slot van gisteren moesten ze weer terrein prijsgeven.

De negatieve koersontwikkeling op de Nasdaq laat de Nederlandse technologiebedrijven wederom niet onberoerd. In de ochtend koersten de toonaangevende tech-fondsen stuk voor stuk lager. Philips moest 1,4 procent inleveren, Asml 1,7 procent, UPC 2,4 procent en KPN 1,9 procent.
Gisteren deinden de technologiefondsen nog vrolijk mee op het herstel van de Nasdaq. Daardoor kon het aandeel Philips een winst boeken 1,67 euro op 49,65. Ook KPN zag het aandeel stijgen, naar 25,95 euro. Vandaag moest het telecommunicatieconcern zijn winst echter alweer inleveren. Het aandeel koerste in de ochtend 1,9 procent lager op 25,45 euro.
Een van de weinige winstmakers op het Damrak is Simac Techniek. Het bedrijf is in onderhandeling over 'de vervreemding c.q. wijziging in de zeggenschapsverhoudingen van één van haar deelnemingen'. Als Simac erin slaagt de besprekingen met succes af te ronden kan dit een omvangrijke bijzondere bate opleveren in de tweede helft van dit jaar. Het aandeel Simac koerste vanochtend 11,4 procent hoger, op 4,90 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.