Amsterdamse AEX blijft matig presteren

De aanhoudende bezorgdheid op de Amerikaanse beurzen over de bedrijfsresultaten over het derde kwartaal zorgde er wederom voor dat het Damrak lager opende.

Tegen de middag koerste de AEX 0,6 procent lager op 652,44 punten. Wederom zijn het de technologiefondsen die terrein prijs moeten geven. Philips scoorde tegen de middag 2,4 procent lager op 48,20 euro, KPN noteerde een min van 3,9 procent op 24,14 euro, UPC ging 2,5 procent terug naar 21,68 euro en Asml leverde 1,9 procent in op 35,50 euro.
Goed nieuws vanuit de technologiehoek was er voor Simac, dat op een forse, eenmalige, winst rekent. Het aandeel sloot gisteren 12 procent hoger op 5,20 euro. Ook voor het Midkap-fonds Libertel was er reden tot vreugde. Het aandeel steeg gisteren met 7,3 procent naar 13,25 euro, nadat een analist voor Libertel een toppositie in de toekomst had voorspeld. Het fonds is echter nog lang niet op oude sterkte. Vorig jaar ging het aandeel Libertel nog voor 21 euro naar de beurs.
De koers van kopieerconcern Océ bleef onveranderd op 18 euro, hoewel het bedrijf aankondigde een joint venture aan te gaan met Real Software. De nieuwe combinatie gaat software op de markt brengen waarmee met behulp van gegevens uit verschillende databases automatisch documenten kunnen worden aangemaakt.
Een opvallende steiger op de AEX was VNU, dat algemeen wordt gezien als een van de actiefste fondsen onder de uitgevers op het gebied van het Internet. VNU overweegt volgens deFinancial Times het onderdeel World Directories, dat onder meer de Gouden Gids uitgeeft, naar de beurs te brengen. Volgens bankiers zou de divisie een waarde kunnen vertegenwoordigen van 5 tot 6 miljard euro. Tegen de middag koerste VNU 1,4 procent hoger op 58,10 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.