Franse LibertySurf verder in het rood

Libertysurf heeft een tegenvallend halfjaar achter de rug. Het bedrijf noteerde een netto verlies van 84 miljoen euro op een omzet van 23,2 miljoen euro.

Op de Parijse beurs moest het aandeel Libertysurf met 7 procent terug naar 24,3 euro. De Franse isp (Internet service provider) gaf geen vergelijkende cijfers over het eerste halfjaar van 1999 vrij, maar verklaarde wel dat het over de eerste acht maanden na december 1998 een nettoverlies had geboekt van 24,4 miljoen euro op een omzet van 6,1 miljoen euro. De Franse isp wijt het toenemende verlies aan zijn nationale en internationale expansiestrategie. Daaronder valt ook de overname eerder dit jaar van de Britse gratis isp X-Stream Network voor een bedrag van 68,35 miljoen dollar. Daarnaast spendeerde Libertysurf grote bedragen aan marketing en infrastructuur.
De Franse isp heeft inmiddels de Deutsche Bank in de arm genomen om zich te laten adviseren over mogelijke strategische opties voor de toekomst. Daarbij wordt ook gedacht aan een mogelijke joint venture met een rivaliserende isp of mediagroep. Libertysurf, dat in Europa meer dan 2,5 miljoen abonnees heeft en claimt de op één na grootste isp van Frankrijk te zijn, zou een aantrekkelijke overnamekandidaat zijn voor het Duitse T-Online, of de kersverse Italiaans/Nederlandse combinatie Tiscali/World Online.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.