Goldman mikt wederom op Internetbelegger

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaat de bank zich nu ook mengen in de strijd om de particuliere belegger.

Twee weken geleden kondigde de bank al aan samen met zes collega's-concurrenten als Merril Lynch en Morgan Stanley Dean Witter een gezamenlijke financiële website op te zetten. Volgens het Duitse Handelsblatt biedt de Amerikaanse zakenbank half oktober ook beleggers elektronisch toegang tot Europese en Amerikaanse beurzen.
Goldman Sachs gaat de dienst niet direct aanbieden aan particulieren. Alleen Europese banken en handelshuizen krijgen handelsbevoegdheid op het netwerk. Zij moeten op hun beurt het contact met de particulier verzorgen.
De elektronische markt voor particuliere beleggers staat sterk in de belangstelling van banken. Vorige week maakte Credit Suisse First Boston (Csfb) al bekend binnen drie jaar een miljoen klanten direct via Internet op vijftien beurzen wereldwijd 24 uur per dag te kunnen laten beleggen.
De potentie van de markt voor internationale beleggingen via Internet lijkt groot. Zo zorgen particuliere beleggers voor 60 procent van de omzet op de Nasdaq.
Bovendien nemen de beleggingen in het buitenlandse aandelen toe. Daarbij gaat het vooral om de handel in aandelen van buitenlandse bedrijven die noteringen hebben in het thuisland van de belegger.
De beleggingssite gaat hand in hand met Themarkets.com, waarbij Goldman Sachs gaat samenwerken met Merril Lynch, Morgan Stanley Dean Witter, Citigroup Salomon Smith Barney, Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank Alex Brown en UBS Warburg. Daar kunnen klanten gratis financiële analyses, gegevens en nieuws ophalen. Op de site, die eind dit jaar van start moet gaan, willen de banken ook informatie geven over beursgangen en krijgen de klanten toegang tot de eigen websites van de zeven banken. Als het aan Goldman Sachs en Credit Suisse ligt, kunnen ze straks dus op basis van de informatie die ze van hun bank krijgen, direct doorklikken naar de 'handelssite' om aankoop- of verkooporders te geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.