MTV-i krimpt in en stelt beursgang uit

Het gaat niet goed met MTV-i, de online tak van 's werelds bekendste muziekzender. MTV kondigde het ontslag aan van 105 mensen, een kwart van het personeel.

Tegelijk met dit feit vertelde president Judy McGrath ook maar dat de geplande beursgang voorlopig in de ijskast gaat. "We denken dat de markt ons op dit moment niet de waardering geeft die we verdienen", aldus de topvrouw.
Op het hoogtepunt van de dotcom-roes, in februari, gooide ook de MTV-Groep een balletje op bij de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse beurswaakond, over een beursgang. Sindsdien is het beursklimaat voor de dotcom-bedrijven aanzienlijk verslechterd en hebben tal van bedrijven hun beursplannen uitgesteld of afgesteld. Onlangs nog besloot ook de New York Times de beursgang uit te stellen van zijn online krant, waarvoor gewoon moet worden betaald.
MTV is niet het enige bedrijf van gigant Viacom dat in de problemen zit. Ook de grote zender CVS moest een paar maanden geleden een kwart van zijn online personeel ontslaan, al ging het hier maar om 24 mensen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.