WorldCom in beroep tegen EU-blokkade Sprint

Het Amerikaanse telecomconcern Worldcom gaat in beroep tegen het veto dat de Europese Commissie heeft uitgesproken over de overname van Sprint.

Worldcom wil 120 miljard dollar (310 miljard gulden) voor het bedrijf op tafel leggen. Volgens WorldCom snapt de Europese Commissie 'fundamenteel niet' hoe de Internet-markt werkt.
Brussel besloot op 28 juni dat de overname niet zou worden toegestaan omdat Worldcom dan een te dominante positie zou krijgen op de Internet-markt. Het aanbod van de Amerikanen om de Internet-diensten van Sprint elders onder te brengen, beoordeelde de Commissie als onvoldoende. Topman Michael Salsbury van Worldcom zei gisteren bij de aankondiging van het beroep dat de Commissie 'een fundamenteel fout idee heeft over hoe Internet werkt en onderschat hoe fel de concurrentie op die markt momenteel is en in de toekomst zal blijven'.
Salsbury stelde zelfs dat het beroep niet alleen in het belang is van zijn eigen bedrijf, maar ook belangrijk is voor de gehele Internet-industrie en alle gebruikers. "Deze beslissing mag niet de basis worden voor andere besluiten die de Commissie in de toekomst nog neemt over andere fusies en overnames", aldus Salsbury.
De Europese Commissie wordt niet warm of koud van het beroep, benadrukte woordvoerster Amelia Torres. De afwijzing van de overname is gebaseerd op een 'waterdichte argumentatie' en dat zal ook bij het Hof van Beroep in Luxemburg blijken, aldus Torres.
Overigens is de EU niet de enige die bedenkingen heeft. In de VS liep de voorgenomen fusie al eerder spaak. Toen het Amerikaanse Ministerie van Justitie aankondigde tegen de overname in beroep te gaan, besloten Worldcom en Sprint de zaak maar af te blazen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.