Webhoster Exodus lijft GlobalCenter in

Het webhost-bedrijf Exodus wil voor een bedrag van 6,5 miljard dollar in aandelen concurrent Globalcenter, dochter van Global Crossing, overnemen.

Met de overaname zou Exodus het grootste hosting-bedrijf in de Verenigde Staten worden. De deal zat al enige tijd in het vat, maar dit keer heeft Globalcenter er vaart achter gezet om volop te kunnen profiteren van de uiterst lucratieve IP-netwerkmarkt. De Amerikaanse markt voor webhosting zal volgens Forrester Research tegen 2004 een omvang bereiken van 20 miljard dollar.
Naar verwachting zal de samenwerking tussen Exodus en Globalcenter in het eerste kwartaal van 2001 worden afgerond. Beide bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 1 miljard dollar, 32 Internet datacentra, ongeveer 4000 klanten en strategische partners zoals Cisco, Dell, Compaq, Micrsoft, Oracle en Sun.
Exodus is daarnaast van plan nieuwe centra op te zetten in Amsterdam en New York. Maar het concern zal tevens vijf centra sluiten, vanwege overlappende activiteiten. Met de deal hoopt Exodus zijn wereldwijde activiteiten snel te kunnen uitbreiden naar bijvoorbeeld de Aziatische regio. De webhoster heeft daar al een joint venture gesloten met Asia Global Crossing voor het leveren van webhosting en het faciliteren van bedrijven op Internet.
De aanstaande samenwerking tussen Exodus en Globalcenter heeft de beleggers nog niet zo kunnen bekoren. Na de aankondiging zakte het aandeel Exodus met 3 dollar naar 50,25 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.