AEX koerst voorzichtig op winst aan

Het Damrak zette de positieve koersontwikkeling van gisteren tegen de middag voort. Rond het middaguur koerste de AEX 0,1 procent hoger op 659,27 punten.

Gisteren stemden de geruchten over winstwaarschuwingen van de telecombedrijven Ericcson en Nokia de technologiesector nog somber, maar vandaag koerste een groot aantal technologiefondsen alweer in de plus. Zo klom Asml tegen de middag met 1,8 procent naar 37,65 euro en won Philips 1,8 procent terrein op 49,27 euro. KPN daarentegen moest net als gisteren terrein prijsgeven. Het aandeel leverde aan het einde van de beursdag 3,3 procent in tot 24,29 euro. Het telecombedrijf maakte woensdag bekend dat het 11 miljard gulden op de kapitaalmarkt heeft geleend om investeringen in de geldverslindende Umts-licenties af te lossen. Vandaag koerste KPN tegen het middaguur opnieuw 0,4 procent lager op 24,19 euro.
Gisteren kon uitgever VNU nog volop profiteren van het nieuws over de geplande beursgang van de Gouden Gids-afdeling, het aandeel steeg met 2,3 procent naar 58,60 euro. Maar gedurende de dag was VNU alweer een deel van de winst kwijtgeraakt. Het aandeel koerste rond de middag 0,5 procent lager op 58,30 euro.
Newconomy, het netwerk van Internet-bedrijven, maakte bekend zijn aandeel in de Ilse Media Groep uit te breiden naar 6 procent. Het bedrijf heeft met VNU Tijdschriften een definitieve overeenkomst getekend over het belang in Ilse. Het aandeel Newconomy koerste tegen de middag ligt hoger op 10,25 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.