Nasdaq veert op door koopjesjagers

Koopjesjagers hebben de negatieve spiraal op de Nasdaq doorbroken. Na een dagenlang koersverlies noteerde de Nasdaq Compositie Index een stevige winst.

De beursindex steeg met 121 punten naar 3777 punten. Vlak voor het einde van het kwartaal hebben koopjesjagers op de Nasdaq hun fondsen aangevuld met goed aangeschreven technologie-aandelen, in afwachting van de bekendmaking van de werkelijke kwartaalcijfers. Dit leidde tot een herstel van onder andere de Internet- en halfgeleidersector. Ook de computerindex op de Nasdaq scoorde aanzienlijk hoger dan in de voorafgaande dagen en noteerde een winst van 3,3 procent. Onder de steigers waren Palm, Microsoft, Cisco en Sun Microsystems. Computerproducent Gateway steeg met 14 procent naar 55,90 dollar en Hewlett Packard noteerde een plus van 3,38 dollar naar 106,88 dollar.
Toch blijft de zorg over de winstgevendheid van de technologiebedrijven reëel. Zo maakte Apple na sluiting van de beurs bekend dat zijn resultaten over het fiscale vierde kwartaal, aanzienlijk onder de eerdere marktverwachtingen zullen blijven vanwege tegenvallende verkopen over de maand september. Het aandeel Apple sloot nog 4,56 dollar hoger naar 53,50 dollar, maar het is nog maar de vraag of Apple deze winst bij de opening van de nieuwe beursdag kan vasthouden.
Analisten blijven er ondanks de stroom van negatieve winstverwachtingen van uitgaan dat het marktsegment op de Nasdaq definitief ten goede zal keren als de publicatie van kwartaalcijfers eenmaal achter de rug is. "De markt stond onder druk van de drie 'e's:energy, euro enearnings," aldus director research Peter Cardillo van Westfalia Investments. "Met de eerste twee hebben we min of meer afgerekend (de olieprijs is weer wat gedaald en de euro dankzij interventies weer wat stabieler), nu zullen de winstcijfers van de bedrijven voor een definitief koersherstel zorgen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.