VNU zint op beursgang Gouden Gids-onderdeel

Uitgever VNU zint op plannen om zijn Gouden Gids-afdeling naar de beurs te brengen. VNU heeft de plannen nog niet officieel bevestigd.

De uitgever speelt met het idee meerdere Internet-activiteiten, waaronder ook de banensite NewMonday.com, op termijn een beursgang te laten maken.
De berichten over de geplande beursgang van de Gouden Gids-afdeling zijn afkomstig uit deFinancial Times. De Britse zakenkrant citeerde donderdag een bankier die schat dat er een kans van 70 procent bestaat dat VNU voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar aandelen uitgeeft van ITT World Directories, de uitgever van de Gouden Gids.
Volgens berekeningen van ABN Amro is ITT World Directories op dit moment tussen de 11 en 13 miljard gulden waard. VNU nam World Directories in 1998 voor een bedrag van 4,2 miljard gulden over. Behalve in Nederland is ITT World Directories op dit moment actief in België, Portugal, Ierland, Zuid-Afrika en Puerto Rico.
VNU is niet de enige die zijn Gouden Gids-afdeling naar de beurs wil brengen. Eind dit jaar of begin volgend jaar brengt British Telecom 20 procent van zijn Gouden Gids-pot Yell naar de beurs.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.