QAD klimt nog niet uit de rode cijfers

Leverancier van bedrijfsbrede oplossingen en producten voor elektronisch zakendoen QAD is er nog niet in geslaagd om de verliesgevendheid om te buigen naar winst. Uit de financiële resultaten over het laatste kwartaal van boekjaar 2000, dat op 31 januari jongstleden werd afgesloten, blijkt echter dat men wel op de weg terug is.

Genoemd kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 2,1 miljoen dollar. Een jaar geleden moest nog een verlies van 4,9 miljoen dollar geboekt worden.
Over het hele jaar gezien blijft QAD in het rood staan, maar vergeleken met vorig jaar is het verlies meer dan gehalveerd. In boekjaar 2000 noteerde het bedrijf een omzet van 239,3 miljoen dollar. Dit resulteerde in een verlies van 16,3 miljoen dollar. Over boekjaar 1999 zijn deze bedragen respectievelijk 193,3 miljoen en 35,9 miljoen dollar.
In een toelichting op de cijfers verklaardechief executive officer Karl Lopker tevreden te zijn met de behaalde resultaten in het vierde kwartaal, waarin negen miljoen dollar omzet kwam uit de verkoop van oplossingen voor elektronisch zakendoen. "De recordomzet illustreert niet alleen het herstel van de markt na de terugval naar aanleiding van het 2000-probleem, maar geeft ook onze toonaangevende positie aan op het gebied vane-business-oplossingen", aldus Lopker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable