Amsterdamse effectenbeurs voorzichtig hoger

De AEX toont na het positieve slot van gisteren nogmaals een voorzichtige stijging. Om twaalf uur koerste de AEX 0,42 punten hoger op 666,38 punten.

Onder de technologiefondsen waren het bekabelaar UPC (3,6 procent) en KPN (1,9 procent) die het meeste terrein wonnen. KPN maakte bekend nog geen besluit te hebben genomen over deelname aan de Franse Umts-veiling. Door het afhaken van partner Hutchinson Whampoa in de veiling om de Duitse Umts-licenties werd het Nederlandse telecommunicatieconcern gedwongen zelf de benodigde 14 miljard gulden op te hoesten. Al snel werd duidelijk dat KPN door deze forse uitgave beperkt zou worden in zijn verdere Umts-plannen. KPN heeft behalve in Duitsland inmiddels de benodigde licenties binnengehaald in Nederland en Groot-Brittannië en is zeker van plan mee te dingen naar de Umts-licenties in België. Maar of het telecomconcern ook in Italië en Frankrijk zal meebieden op de felbegeerde licenties, is vooralsnog onzeker.
KPN zegt zich in ieder geval te gaan richten op de uitbouw van mobiele netwerken in de Benelux en Duitsland. Het telecomconcern opent daartoe op korte termijn in samenwerking met zijn Japanse partner NTT DoCoMo een Internetportal op basis van de succesvolle I-mode-technologie.
Asml heeft op de beurs nog niet veel plezier beleefd aan de overname van concurrent Silicon Valley Group, hoewel een meerderheid van de analisten de inlijving van de Amerikaanse chipmachine-fabrikant "een goede strategische stap" vinden. Het aandeel Asml leverde 0,61 euro in op 34,70 euro. Ook voor Philips was er weinig reden tot juichen. Het aandeel verloor 0,77 euro op 47,98 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.