Kwakkelend Geac zet het mes in de kosten

De kwakkelende Canadese software-onderneming Geac is van plan een deel van zijn bedrijfsonderdelen op te heffen of te verkopen.

De rigoureuze bezuinigingsoperatie is nodig vanwege de belabberde financiële toestand waarin het bedrijf verkeert. Deze week heeft ceo Douglas Bergeron ontslag genomen, nadat hij de verantwoordelijkheid voor de slechte gang van zaken bij zijn bedrijf op zich had genomen. Sindsdien bekijkt het grootste softwarebedrijf van Canada diverse aanbiedingen van partijen die het gehele bedrijf, of onderdelen ervan, willen overnemen.
De investeringsbanken Cibc World Markets en Lazard Brothers hebben opdracht gekregen na te gaan welke maatregelen nodig zijn om Geac weer winstgevend te laten draaien. Het bedrijf kampt niet alleen met torenhoge kosten, maar ook met een kelderende koersprijs. Volgens de directeur investeerderscontacten van Geac maakt het bedrijf binnen enkele weken de details over de saneringsoperatie en de daarmee gepaard gaande ontslagen bekend.
In afwachting van een geschikte opvolger voor de vertrokken ceo Bergeron heeft Geac aan ex-ceo William Nelson gevraagd voorlopig op de winkel te passen. Voor het fiscale kwartaal tot 31 juli dit jaar meldde Geac nog winst, maar daarna ging het bergafwaarts door tegenvallende omzetten uit software en diensten. Sindsdien is de koers van het aandeel gekelderd van 23,25 naar 4,72 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.