Tridion haalt 19 miljoen euro binnen

Tridion heeft in zijn tweede financieringsronde 19 miljoen euro opgehaald bij diverse durfkapitaal-verstrekkers.

Het bedrijf wil tot de top-3 van leveranciers van web-inhoudbeheer in Europa gaan behoren. "En dat terwijl we nog maar 18 maanden bestaan", zegt ceo Paul Konijnendijk. Hij zag in die tijd Tridion uitgroeien tot één van de marktleiders in Europa, met 125 man personeel. In de eerste financieringsronde wist het bedrijf 4,5 miljoen euro op te halen bij Prime Technology Ventures. "Wij zijn eigenlijk een spin-off van Twinspark, één van de grootste Nederlandse website-bouwers, die inmiddels is verkocht aan Agency.com."
Tridion ontwerpt en levert software voor het beheer van web-inhoud. Daarmee kunnen multinationals hun websites inhoudelijk opzetten en beheren. Het belangrijkste product is de Tridion Dialogserver.
Om door te groeien en wereldwijd de vleugels te kunnen uitslaan was een tweede financieringsronde broodnodig. Hiervoor zijn internationale investeerders gezocht. "Daarbij mikten we op 15 miljoen euro en dat zijn er 4 miljoen meer geworden", vertelt Konijnendijk. "Doorslag heeft onze presentatie voor een investeringsforum, georganiseerd door Red Herring, gegeven."
In anderhalf jaar tijd heeft Tridion grote namen als Ericsson, KLM, het ministerie van Defensie, i-Venus.com en GE Access als klant weten te winnen. Het bedrijf ondersteunt de bouw van websites en werkt hierbij samen met Microsoft, Verity, Intershop, Cap Gemini en CMG.
Hoofdinvesteerders zijn Barnard & Co en het Gilde IT Fund, aangevuld met Kappa IT en Prime Technology Ventures. Het in Amsterdam gevestigde Tridion heeft inmiddels ook kantoren geopend in Stockholm, Londen en München. Konijnendijk: "We hopen binnen anderhalf jaarbreak-evente draaien en ergens in de top-3 van Europa te staan." Dat hem dit zal lukken lijkt al bijna zeker, maar er is wel serieuze concurrentie. "In de VS zijn dat Vignette, Interwoven en in het VK Mediasurface, maar deze content-management-systemen kunnen niet op de lokalisatiewensen worden toegesneden", stelt Konijnendijk. Hij laat voorzichtig doorschemeren op termijn naar de beurs te willen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.