Damrak kan lichte stijging noteren

De Amsterdamse effectenbeurs opende vandaag ligt hoger op 670,5 punten, een stijging van 0,2 procent. Vooral Asml liet met een plus van 3,8 procent een sterke stijging zien. Ook KPN en Philips wonnen terrein. Beide aandelen stegen respectievelijk met 1,7 en 1,4 procent.

De producent van kopieerapparatuur en printers Océ moest bij opening van de beurs 0,5 procent inleveren op 18,40 euro, terwijl het bedrijf toch gunstige kwartaalcijfers bekend maakte. De nettowinst van Océ steeg over het derde kwartaal met 23 procent naar 29,9 miljoen euro. De omzet nam toe met 13 procent naar 784 miljoen euro. Océ verwacht voor dit jaar dat 'omzet en winst zich in positieve zin ontwikkelen'. De winst per aandeel van Océ komt over het derde kwartaal uit op 0,34 euro, een stijging van 21 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
Cap Gemini Ernst & Young heeft een overeenkomst gesloten met de Coface Group, wereldwijd leider in het verstrekken van internationale kredietverzekeringen. De deal omvat @rating, het eerste wereldwijde op Internet gebaseerde kredietbeoordelingssysteem. Met de overeenkomst willen beide partijen zowel e-marktplaatsen en b2b-platforms voorzien van beveiligde elektronische transacties tussen bedrijven, technische integratie en het eerder genoemde @rating voor kredietbeoordeling. Het aandeel Cap Gemini noteerde in de ochtend een stijging van 1,4 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.