Deutsche Telecom koopt helft van Ben

Deutsche Telecom komt naar Nederland. Via de mobiele dochter T-Mobile International neemt DT een flink belang in het Nederlandse mobiele telecombedrijf Ben.

De Duitsers betalen 2,2 miljard gulden voor de overname van 50 procent min één aandeel, heeft Ben gisteren bekendgemaakt. De gedeeltelijke overname vloeit voort uit de Umts-veiling van juli. Minister Zalm van financiën zei tevoren een opbrengst van 20 miljard gulden te verwachten, zodat serieuze gegadigden voor een licentie veel geld moesten zien aan te trekken om te kunnen meebieden. Ben zocht en vond uiteindelijk zijn heil bij Deutsche Telekom.
In ruil voor de financiële steun eisten de Duitsers wel dat ze na afloop een fiks aandeel in Ben zouden kunnen nemen om zo in Nederland voet aan de grond te krijgen. De veiling bracht uiteindelijk 'slechts' 6 miljard gulden en Ben kreeg een kavel voor 'slechts' 870 miljoen gulden.
De Europese Comissie heeft inmiddels toestemming verleend voor de transactie. Volgens de commissie levert de joint venture geen problemen op met de Europese regels. De aandeelhouders van Ben zijn nu Belgacom met een aandeel van 35 procent, Tele Danmark met een aandeel van 15 procent en T-Mobile International met de rest.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.