Online versie New York Times niet naar beurs

The New York Times brengt zijn online dagblad voorlopig niet naar de beurs. Volgens de krant is het beursklimaat momenteel te ijzig om de gok te wagen.

De beursgang stond gepland voor eind januari, en daarmee zou de krant de eerste zijn die zijn online editie naar de beurs zou brengen.
In mei gaven de aandeelhouders officieel toestemming voor de beursgang, maar de directie liet toen al weten dat de plannen alleen zouden worden doorgezet als het beursklimaat dat zou toelaten. Maar dat is duidelijk niet het geval. "De markt is sceptisch over Internet-bedrijven, ongeacht hoe ze het doen", aldus Martin Nisenholtz, directeur van de New York Times Digital.
Bij dat laatste zijn trouwens ook wel kanttekeningen te plaatsen. Want hoewel de New York Times met zijn betaalde webeditie geen verlies lijdt - al heel wat voor een Internet-bedrijf - wordt er ook geen geld verdiend met de krant op het Internet. Met de papieren krant gaat het een stuk beter. De krant verdiende in het derde kwartaal 63 miljoen dollar (160 miljoen gulden), vrijwel evenveel als een jaar eerder, op een omzet van ruim 790 miljoen dollar (2 miljard gulden).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.