AEX onder druk van malaise op Nasdaq

De technologiefondsen op de Amsterdamse effectenbeurs staan stevig onder druk van de malaise op de Nasdaq.

Rond het middaguur koerste de AEX 1,3 procent lager, terwijl de beursindex aan het slot van vorige week ook al 6,71 euro lager sloot op 665,09 euro. De grootste klappen kregen de aanvoerders onder de technologiefondsen, Asml en Philips.
Asml leverde vrijdag al 2,84 euro in op 35,60 euro. De producent van chipmachines kreeg naast de algemene malaise onder de techfondsen ook nog eens te maken met een negatief rapport van het toonaangevende Schroder Salomon Smith Barney. Vandaag koerste Asml rond het middaguur wederom 4,5 procent lager op 33,85 euro. Ook Philips kreeg de wind van voren. Vrijdag sloot het aandeel 2,58 euro lager op 44,47 euro. Vandaag noteerde het rond de middag nog eens 4,6 procent lager op 42,43 euro.
Ook in de telecommunicatiesector ging het slecht. Versatel verloor vrijdag 1,05 euro op 25,25 euro. KPN Qwest zakte 2,35 euro op 27,90 euro. Ook KPN moest vrijdag licht terug. Vandaag noteerde het aandeel in de ochtend 2,4 procent lager op 24,99 euro. KPN maakte bekend dat de voor november geplande emissie tussen de 4- en 6 miljard euro zal bedragen en plaatsvindt in de vorm van aandelen en een converteerbare lening. Het bedrag is lager dan analisten hadden verwacht.
Automatiseerder Pinkroccade heeft bekend gemaakt een openbaar bod te zullen doen op ict-bedrijf Tas van 330 miljoen euro in aandelen. Beide bedrijven hebben inmiddels een fusieprotocol getekend.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.