Gemplus neemt Celo Communications over

Gemplus neemt Celo Communications, specialist in beveiligingssoftware voor Internet-toepassingen, over. Het is de tweede overname door de Franse smartcard-producent in een maand tijd.

Celo is gespecialiseerd in assymetrische versleuteling van elektronische informatie. Het bedrijf gebruikt een PKI-architectuur (Public Key Infrastructure) om informatie te versleutelen. Op basis van sleutels uitgegeven door een derde instantie (trusted third party) kunnen gebruikers te versturen informatie versleutelen of ontvangen informatie ontcijferen. Via Internet uit te voeren financiële of andersoortige transacties zijn digitaal te ondertekenen.
Vorige maand nam Gemplus het Franse SLP over. Dit bedrijf ontwikkelt software voor het in kaart brengen van consumentengedrag. De 'voorspellende' crm-software (customer relationship management) krijgt zijn toepassing in de mobiele telefoon. Nu al gebruiken telecommunicatieconcerns als France Telecom, het Franse Bouygues Telecom, het Ierse Esat Digifone en het Belgische Mobistar de software. Op termijn moeten met dit apparaatje allerlei kooptransacties uit te voeren zijn. Gemplus kan met de SLP-software consumentengedrag bestuderen. Celo brengt technologie in om dergelijke transacties te beveiligen.
Gemplus breidt met deze overnames zijn portefeuille met oplossingen uit. Eerdere activiteiten van het bedrijf richtten zich op het ontwikkelen van besturingssystemen voor smartcards en simcards voor de mobiele telefoon. Het bedrijf ontwikkelde verschillende besturingssystemen, ondermeer in Java, zodat ingebedde toepassingen aan deze kaarten toe te voegen zijn. Voor Microsoft leverde het een oplossing waarmee in Outlook email-berichten te ondertekenen zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.